Különleges helyeken

Macska a fodrászatban

Példaértékű összefogásnak lehetünk tanúi egy fodrászüzletben. Több kis bolt dolgozói együttes erővel mentettek meg és gondoznak egy cicát. Története olyan nemes szándékú emberi együttműködés és felelősségvállalás bizonyítéka, amilyet ritkán láthatunk manapság. Szeretnénk ezt bemutatni annak érdekében, hogy felhívjuk a figyelmet rá, hogy a megfelelő szövetség létrehozásával csekély egyéni befektetéssel tudunk segíteni, és világunkat nemesebbé, jobbá, de legalábbis macskamániásabbá tenni. Kérdéseinkre Körtvély Boglárka válaszolt.

– A fodrászatuknak van egy macskája. Hogyan kezdődött el ez a rendkívüli történet? Mikor, hogyan bukkant fel a cica először?
– A 2010-es esztendő őszén támolygott be hozzánk az udvarba, ahol az üzletünk van. Ijesztően le volt fogyva, óriási pocakkal, vemhesen, ellés előtt alig néhány nappal. Ezidőtájt egyébként már ismertük őt, mert korábban is belátogatott hozzánk egy-két alkalommal, ám nem túl gyakran. Ilyenkor mindig kapott egy kis simogatást és pár finom falatot. Ekkor azonban nagy bajban volt. Véletlenül éppen az udvarban járt a Budatétényi Állatkórház egyik orvosa, így a kolléganőm, Berecz Sándorné, Kriszti kapott az alkalmon, és szólt neki, hogy nézze meg a cicát. Az orvos késlekedés nélkül meg is tette ezt, majd tájékoztatott bennünket, hogy a cica nagyon gyenge az elléshez, valószínűleg nem is élné túl, ám ha mégis, akkor is biztosra vehető, hogy a kiscicákat ilyen állapotban nem tudná felnevelni. Kizárásos alapon életmentő műtétet javasolt. Ennek költségeit az udvar üzleteiben dolgozók, valamint a sörözőbe látogató vendégek együttesen adták össze. Ahogyan azt már sokszor megtapasztaltuk, ha szükség volt rá, a jó cél érdekében nagyon eredményesen össze tudtunk fogni. Szerencsére mindig számíthattunk a körülöttünk élőkre. A műtét az orvosok szakértelmének köszönhetően kiválóan sikerült. Cili szépen gyógyult, és mi azt terveztük, hogy amint felépül, keresünk neki egy gazdit. Persze időközben annyira megszerettük őt, és szerintem ő is minket, hogy nem tudtunk megválni egymástól. Tartásának költségeit együttesen az egész udvar viselte.

Folytatás a Macskamánia Magazin 2019/3. számában
Keresse az újságárusoknál!

©2019 Macskamánia Magazin. - Minden jog fenntartva!