Állatkerti séta

Látogatás a Jászberényi Állatkertben

Kovács Ágnes fiatal kora ellenére nem akármilyen munkát végez: maga sem gondolta, hogy friss diplomásként egy állatkert vezetésében vehet részt gyűjteményvezető-helyettesként, s a különféle kis- és nagymacskák gondozásának irányítása, ellátása is nap mint nap feladata lesz.

Ágnes mindig is szerette az állatokat, a természet védelmét szívügyének tekintette, ezért is jelentkezett a gimnázium elvégzése után a Debreceni Egyetemre, ahol természetvédelmi mérnöki diplomát szerzett. Mindig is gyakorlatias embernek tartotta magát, őt sokkal inkább vonzza a terepen végzett munka, mint az irodai vagy éppen a laboratóriumi.

Fiatal szakember az állatkert élén
Még középiskolás korában alakított ki igen jó kapcsolatot a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársaival, mivel Kisújszállásról, ahol lakott, könnyen el tudott jutni a pusztába, s itt sokat önkénteskedett. A diploma kézhezvétele után bizony nehezen talált magának munkát, végül a közmunkaprogram keretében tudták csak foglalkozatni a nemzeti parkban, ám ennek lejártakor kiderült, hogy hosszútávon főállásban végezhető munkát itt nem tudnak számára biztosítani.

Folytatás a Macskamánia Magazin 2019/6. számában

©2020 Macskamánia Magazin. - Minden jog fenntartva!