Új tenyészirányzat

Faszén bengáliakban  a jövő

A Bengal Twins Kennel neve ismerősen hangozhat olvasóink számára is, hiszen néhány évvel ezelőtt beszámoltunk Juhász-Toldi Melinda és Juhász Péter tervszerű, nagy lendülettel folyó tenyészetépítéséről, melynek eredményeképpen különleges változatok is érkeztek hazánkba.

Melinda már gyermekkora óta nagy macskabarát, Péternek azonban szülei sosem engedték, hogy cicákat tartson otthon, de párja, Melinda hatására megszerette a bársonytalpúakat. Így, amikor elhatározták, hogy életüket végleg összekötik, közös döntés alapján vásárolták első macskájukat, egy bengálit, melyet kezdetben csak hobbitartásra szántak. Ám hamarosan a tenyésztés vált céljukká. Eleinte hagyományos színekben gondolkodtak, barna és hószínű egyedeket vásároltak, hiszen ezek mindenhol elfogadottak, lényegében bármely egyesület kiállítására be lehet velük nevezni.
Ahogy teltek az évek, úgy nőtt az állomány létszáma, s amikor már kilenc tenyészállatuk volt, Melinda javaslatára más, ritkább színek beszerzésére szánták magukat. Emellett természetesen a klasszikus színeket is megtartották, s például a vörös bengálikölykök között rendszeresen voltak pettyesek, rozettások és márványosak is. Napjainkban e három mintázat náluk rendszeresen beszerezhető, s ritka alapszínekben is jönnek világra kiscicák, így elmondható, hogy Közép-Európa egyik legváltozatosabb bengálikenneljéről van szó.

A teljes cikket elolvashatja a Macskamánia Magazin 2018/2. számában

©2019 Macskamánia Magazin. - Minden jog fenntartva!