A kanadai szfinxek birodalmában

Szőrtelen „szőr-nyetegek”

Durányik Viki budapesti otthonát kanadai szfinxekkel osztja meg, akik valóságos királyi ellátásban részesülnek. Gazdájuk imádja őket, hiszen nap mint nap sok-sok örömöt, vicces pillanatokat, és persze meglepetést is okoznak ezek a kopasz örökmozgók.

Bár a kanadai szfinxek első ránézésre kissé különösnek tűnnek, de igazából csupa szív állatkák. Amikor Viki szülei először meglátták őket, bizony nagyon ódzkodtak tőlük, de hamarosan ők is szívükbe fogadták a furcsa kis lényeket. Viki sok-sok évvel ezelőtt látott először kanadai szfinxeket, s mivel mindig is kedvelte a különleges megjelenésű állatokat, így nyomban gazdája is szeretett volna lenni egy ilyen doromboló, bársonyos testű cicának.

Piaf megérkezik
Abban az időben még súlyos összegekbe került egy-egy ilyen példány megvásárlása, így ez akkor még álom maradt számára. De a macskatartásról nem mondott le, egy thai fajtájú cicával élt együtt. Persze időről időre ellátogatott a Lurdy Házban megrendezett Macskamánia kiállításokra, ahol hosszasan elnézegette a kopasz macskákat.

Folytatás a Macskamánia Magazin 2018/3. számában

©2019 Macskamánia Magazin. - Minden jog fenntartva!